Jesi li perfekcionist?

13.07.2020.
 
print
 
Jesi li perfekcionist?

Jeste li perfekcionisti?

Zahtijevate li (od sebe prvenstveno) da sve mora biti onako kako ste si zamislili - savršeno, bez greške, bez mane? To često frustrira, ograničava i opterećuje jelda? Znam.

Prigodan primjer, pošto je ovdje tema fitnes: Užasno mi je nelagodno pokazati vam svoj trbuh. Oduvijek je bilo tako. Ne bih obukla usku majicu ili haljinu ako ne bi bio "savršeno" ravan (za moje pojmove), a kamoli obukla majicu s otkrivenim trbuhom. Nema šanse, nikad! Jer nije "savršen" (i jer mi se ne sviđa takva moda). Nije se to primijenilo ni sad hahah samo sad iz drugih, praktičnih razloga nosim udobnu, šlampavu i vrećastu odjeću.

Što je savršeno uopće? Znate što? Pravo savršeno je kad shvatite da je savršenstvo nesavršeno i u tome je njegova čar. Pod ovim ne mislim da je nesavršenstvo izgovor i opravdanje za nemar, lijenost i nerad, nego da su sva stremljenja k najvišem i najboljem precijenjena. Savršenstvo na koje inače mislimo je klišej. Što prije to dokučite to ćete biti sretniji, zadovoljniji, opušteniji i zabavniji. Savršeno je ubitačno dosadno.

Dok čekate savršeni trenutak, savršen plan, savršenu priliku, savršenu izvedbu, savršenu figuru i princa ma bijelom konju propuštate sve zabave i mogućnosti da budete to što jeste - savršeno nesavršeni. Jeste li uopće svjesni svojih kvaliteta?!

Ako tražiš nedostatke uvijek ćeš ih naći isto kao što ćeš naći i prednosti, ako ih tražiš.
Promijeni kut gledanja i način razmišljanja i vidjet ćeš promjenu! U svemu.

Pun je instagram savršenih slika i namještenih poza koje idu na živce i većinu nas čine nezadovoljnima samima sobom (unfollow). Ma znaš šta!?
Da, ja sam fitnes trener koji ima šlaufe i celulit. Nekad mi to smeta više, nekad manje, nekad ni malo. Poanta je da je to potpuno nebitno! Ja sam također i obična kućanica, mama, supruga, nastavnica, strogi samokritičar i radoholičar uz još sto drugih stvari i uloga i volim sve što jesam i što imam kao i ono što nisam i što nemam. Nisam tipična. Ja sam baš poput tebe!
Evo ti mog mekanog trbuha da ti popravi dan.

Opusti se. Radi najbolje što želiš, znaš i možeš i dopusti si ponekad da te boli briga što uvijek može bolje.

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*