Jutarnja rutina

16.11.2020.
 
print
 
Jutarnja rutina

Djeca vole rutinu, a potrebna je bome i nama odraslima. Rutina je dobra i važna kako bi nam naš unutarnji sat radio kako treba, kako bi izbjegli stres kad nas vrijeme pregazi jer smo odgodili alarm ujutro te kako bi bili maksimalno produktivni. Dobro je imati red i znati kad se što može očekivati da izbjegnemo nepotrebno živciranje kad stvari izmaknu kontroli. Rutina je nešto što si sami stvaramo (osim ako imamo malu djecu hehe), a ako s rutinom počnemo od jutra onda dan ima predispozicije da barem započne bez nervoze, kašnjenja i jurnjave.

Kad ste roditelj toddlerima održavnje jutarnje rutine zna biti poprilično zahtjevno i naporno (kao i sve drugo uz njih jel, no držmo se teme ovaj put).

Evo kako izgleda moja jutarnja "rutina":

*radnja se odvija u dvosobnom stanu, ja-mama spavam u boravku, Bojan-tata i Dirigent u spavaćoj svatko u svom krevetu, "Dragica" u kuhinji u svom drugom krevetu. Svi spavamo većinom cijelu noć, odnedavno i SKORO svaku noć.

1. Nastojim se radnim danom buditi prije Dirigenta, u pola 7. Ako imam sreće prva sam.
2. Očekivano buđenje Dragice je oko 8.30. Imamo još cca sat i pol da umjesto meditacije prevrenmo sve naglavačke, pogledamo bagere i Luku Bulića i iskrademo se u vrtić prije 8.
3. Ako je vikend onda krmeljam do 7 uz reda radi smješak dok mi vozi bager po glavi.
4. Dok on u piđami, gumenim čizmama i kacigi ordinira na svom gradilištu, ja se šuljam pokraj kuhinje do kupaone, obavljam krmelje, zube i ostalo.
5. Pristup kuhinji je rizičan, moguće je buđenje Dragice i nezvoza ostatak dana, ali riskiram.
6. Uzimam bananu i matse za kavu, nosim sve u boravak jer nisam stigla večer prije.
7. Pitam Direktora oće papat bananu, ignorira, pitam još jednom kaže "Ne", 'oće čitat priču o babi rogi ili o tasmanijskim tigrovima.
8. Pojela bananu (uvijek stignem jesti, i ne kužim kako netko ne stigne ako želi), pročitali priču o tigrovima, kuham kavu, šminkam se i pijem kavu, oblačim (koja ušteda vremena sad kad ne moram više smišljat kombinacije za na posao u školi, samo uzmem tajice i duksu i nema fulanja, sve paše uz sve :D )
9. Gledam svoj jučerašnji popis 3 prioriteta za danas - imam sreće, piše nešto..
10. "Borna, idemo presvuć pelenu", kaže "Nećemo". Uzimam ga uz protest nakon neuspješnih pregovora, mijenjamo pelenu, oblačimo se i onda slijedi pitanje kojim završava rutina, nekom završava a nekom počinje nada u ostatak dana: "Mama, 'el ne idemo danas u litic (vrtić)?"...molim se da se "Dragica" ne probudi kad dotični udari epopeju (to umjesto one meditacije-by-the-book jel)...
Dovrši priču!

Tko je polovio sve od prve, svaka mu čast. Rutina? Nema recepta, bitno je samo da tebi funkcionira i odgovara. Meni moja ne odgovara, ali funkcionira

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*