Kako uštedjeti vrijeme u pripremi hrane
Primjenom ovog savjeta, izgovor "Nemam vremena za pripremu zdravih obroka" pada u vodu! Vikend je pred nama. Iskoristimo ga za pripremu i organizaciju tako da "od ponedjeljka" krenemo spremni za nadolazeći tjedan.
Povrće bi trebalo biti sastavni dio većine naših obroka. Povrćem u organizam unosimo mikronutrijente: vitamine, minerale i fitokemikalije neophodne za zdravlje. Iz iskustva znamo da je problem njegovo čišćenje koje oduzima dosta vremena. To je i jedan od razloga zbog kojih ga ne jedemo koliko bi trebali. Razlog "Ne volim" mogu probati podvaliti jedino još djeca. Mi odrasli smo sami odgovorni za svoje zdravlje i trebamo o njemu voditi brigu i prije nego se razbolimo (mala dobronamjerna lekcija, ne zamjerite, nisam izdržala;) Zato kad imate lufta očistite veću količinu povrća, pogotovo ako imate domaće i spremite: u posude, vrećice, u zamrzivač ili hladnjak. Na taj način izbjeći ćete nezdrave izbore hrane i bit ćete spremni na situacije u kojima ste u žurbi i trebate obrok koji ne zahtjeva više od par minuta u kuhinji.
Ključ svakog dobrog plana je u organizaciji i pripremi unaprijed!
Nikolina
Vaši komentari
Trenutno nema komentara