Produženi vikend - prilika za odmor ili umor?

29.04.2023.
 
print
 
Produženi vikend - prilika za odmor ili umor?

Produženi vikend - svi ga volimo. To je savršena prilika je za odmor i punjenje baterija, ali često taj plan završi s obrnutim ishodom - više umor nego odmor.

Znati redovito odmarati je vrijedna i vrlo potrebna vrlina. Odmor jača naš imunitet, osnažuje tijelo i vraća svježinu našim mislima i idejama.

No, ne znači nam odmor svima isto.

Moj plan i vid odmora je većinom uvijek isti. Chillanje doma. To je ono što najviše volim - biti kod kuće.
Pravi odmor meni znači samoću, minimalno aktivnosti, nikakve posebne akcije, puno spavanja, malo kreativnosti. I treba mi svaki dan, ne samo vikendom. Većinom svaki dan zato stisnem pauzu na svoj dnevni raspored da mogu nastaviti funkcionirati dalje.

Boravak u prirodi i na svježem zraku me opušta i godi mi, no najdraža varijanta mi je duuugo ispijanje kave vikendom, doma, na terasi. To mi je najmilija priroda. Eventualno prekinem zalijevanjem cvijeća ili dohvaćanjem lopte kad malcima ode nizbrdo. Ponekad volim kad zajedno odemo na naše virovitičke ribnjake i prošetamo po šumi.
Eto to sam ja. Kućni moljac. Introvert. Samoća me puni energijom, a društvo koliko god dobro, lijepo i ugodno crpi moju energiju. Volim društvo, ali jako volim i biti sama sa sobom.

Ja dobro znam kako odmarati i ne propuštam ni jednu priliku.

Razmisli o ovom pitanju:
Znaš li se odmoriti i stvaraš li sama sebi priliku za odmor?

Pročitaj još i zašto bi odmor trebao biti na vrhu tvoje to-do liste.

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*