Kreni samnom!

10.07.2019.
 
print
 
Kreni samnom!

Krenula sam. Nakon drugog poroda i nakon kratke pauze evo me natrag na poznatoj ruti. Ovo je novi početak. Malim koracima idem prema naprijed. Svaki je bitan i svaki se broji. Nije lako početi vježbati. To sigurno znaju mnogi od vas. Posebno mlade mame kao sto sam i sama.
Još je teže nastaviti jer uvijek su neke prepreke na putu pa još uz sve treba i dodatna energija da ih se prevlada, a onda za vježbanje koliko ostane. Tako da nije sve ni u prvom koraku kao što se obično kaže: najteže je krenuti. Pa ne, nije uvijek tako jer koliko ste puta krenuli pa odustali?!

Najteže je ostati dosljedan i redovit. Kad splasne početni entuzijazam, kad nema vremena, volje, motivacije, kad ti se ne da, kad misliš da ne možeš i da je prenaporno. Tad je važna dosljednost i radne navike. Treba biti spreman zasukati rukave i biti odlučan i prije nego kreneš.
Odlučan i spreman znači biti svjestan što sve treba poduzeti da bi se cilj ostvario kroz kontinuitet.
Treba napraviti neke komromise, treba izaći iz zone komfora i odreći se nekih dosadašnjih navika kako bi se stvorile nove. Također treba biti realan u očekivanjima, a razlog koji nas uopće pokreće treba nam biti jako važan. Ne tek želja, ne tek ideja ili ideal već istinski razlog zašto uopće krećemo. Zato treba biti i iskren prema sebi.
Ponekad mislimo da nešto činimo zbog nečega, ali se ispostavi da je iza tog razloga još jedan, pravi motiv. Ako taj motiv ne proizlazi iz nas samih, vjerojatno je da nas neće dugo pokretati. I onda se dogodi razočaranje jer ste iznevjerili svoju odluku da krenete i ostvarite cilj. Nije to ni loše, razočarati se ponekad. To može biti dobar reality check, povod da se preispitate ili povod za konstruktivnu samokritiku.

Kako znati koji je motiv? Na svaki odgovor postavi pitanje ZAŠTO dok ne dođeš do kraja.

Evo jednog jednostavnog, dobronamjernog i višestruko primjenjivog savjeta: nemojte srljati :D Promislite prije nego što djelujete. Budite svjesni zašto nešto želite i zašto vam to zapravo treba.

Kad budeš spreman/na kreni samnom! I meni je teško, ali zajedno smo jači/e.

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*