Brancin, kuhani krumpir i špinat sa sezamom
SASTOJCI
Proteini: brancin
Složeni ugljikohidrati: krumpir
Povrće: špinat
Nezasićene masti: maslinovo ulje, sezam
Začini: sol, papar, peršin
limun
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.
Očistite ribu ili kupite već očišćenu, nasolite ju izvana, a iznutra napunite marinadom od maslinovog ulja, peršina i soli. Pecite poklopljeno 15 minuta u plehu nauljenom maslinovim uljem ili možete nasoljenu i nauljenu ribu zamotati u foliju i peći na taj način.
Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša.
Sezam vrlo kratko popržite na suhoj tavi da porumeni. Svježi ili zamrznuti špinat kratko propirjajte na maslinovom ulju a zatim pomiješajte s krumpirom i posipajte sezamom. Poslužite ribu uz prilog i marinadu od maslinovog ulja, peršina, limuna i malo soli.