Integralne krumpir pogačice

Integralne krumpir pogačice
24.02.2018. Međuobrok
 
print
 

Kad vam ostane pire krumpira, napravite pogačice!

Ne volimo bacati hranu, kod nas se uvijek sve iskoristi. Tako su nastale i ove fine pogačice. Ostalo nam je pire krumpira od ručka pa sam ga spremila u hladnjak i idući dan za čas zamijesila tijesto. Vrlo je jednostavno i brzo gotovo, a za snack kao stvoreno. Princip je "kol'ko - tol'ko" tj. koliko pirea toliko brašna. Ako nemate ostatka pirea, skuhajte krumpir, izradite pire s mlijekom i ohladite.

SASTOJCI

Složeni ugljikohidrati:

  • 600 g pire krumpira,
  • 600g integralnog brašna

Zasićene masti:

  • 300 g maslaca ili kokosovog ulja ili pola-pola

Nezasićene masti:

  • 70 g mljevenih lanenih sjemenki, cijele sjemenke lana za posipanje

Proteini:

  • 3 jaja

 

  • 2 žličice soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žličice sode bikarbone

PRIPREMA

Pomješajte sve suhe sastojke osim cijelih laninih sjemenki. Jedno jaje ostavite za premazivanje, a ostala dva razmutite, dodajte im otopljeni maslac, a zatim sve sastojke zamijesite rukama u posudi. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj dasci na debljinu prsta pa čašom ili modlicom vadite pogačice i slažite na pleh obložen papirom za pečenje. Pogačice se dižu samo u visinu stoga ih slobodno slažite na gusto. Premažite jajetom i pospite sjemenkama. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta tj. dok ne porumene.

Galerija slika

  Zdravi recepti - Sve