Zelena kašica

Zelena kašica
06.12.2017. Međuobrok
 
print
 

Avokado je jedna od onih namirnica koju ili volite ili ne volite. Ima specifičan okus atipičan za voće te kremastu teksturu koja je pogodna za izradu umaka ili salata. Zove se i supernamirnicom zbog visoke nutritivne vrijednosti i brojnih ljekovitih svojstava. 100 g svježeg avokada iznosi 160 kcal od čega  2% proteina, 14,6% masti i 8,5% ugljikohidrata (6,7 g dijetalnih vlakana i 0,6 g šećera). Nezreli avokado kakvog obično možemo naći u trgovinama ostavite da stoji par dana na sobnoj temperaturi da sazrije - svijetlozelena kora će potamniti i postat će mekan na dodir te ćete ga lako moći sirovog zdrobiti vilicom i napraviti pire, namaz, dressing za salate i slično. Može se i kratko termički obrađivati - peći u pećnici ili na grilu. Može se kombinirati i u slanim i u slatkim jelima, desertima, smoothijima, salatama itd.

SASTOJCI

Proteini: zrnati sir

Nezasićene masti: avokado

Začini: himalajska sol

Galerija slika

  Zdravi recepti - Sve