Pečene jabuke

Pečene jabuke
24.01.2019. Deserti
 
print
 

Na ovaj starinski desert podsjetila me kuharica "Iz života domaćice". Savršen je izbor za nedjeljna, zimska popodneva i dobar podsjetnik kako su se u davninama sladili naši stari. Gotove su za čas posla, a punite ih s onim što trenutno imate u kuhinji. Najbolje pašu punjene orasima kako i jesu radile naše bake. Zdravo, slatko i mirisno - baš za gušt!

sastojci

Jednostavni ugljikohidrati:

  • jabuke (najbolje neka slatka domaća mekša sorta)

Složeni ugljikohidrati:

  • mljeveni rogač

Nezasićene masti:

  • mljeveni orasi

Zasićene masti:

  • grčki jogurt

Zaslađivač:

  • brezin šećer

Začini:

  • cimet
  • aroma vanilije

PRIPREMA

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Operite jabuke, odrežite im gornji dio i izdubite koštice. Složite ih na pleh obložen papirom za pečenje pa punite mljevenim orasima koje ste zasladili brezinim šećerom i cimetom. Poklopite napunjene jabuke "kapicom" koju ste im prethodno odrezali. Pecite oko pola sata. Gotove nadjenite grčkim jogurtom u koji ste umiješali mljeveni rogač i aromu vanilije. Možete mu dodati i whey protein s okusom vanilije kako bi poboljšali sastav.

  Zdravi recepti - Sve