Pečene jabuke
Na ovaj starinski desert podsjetila me kuharica "Iz života domaćice". Savršen je izbor za nedjeljna, zimska popodneva i dobar podsjetnik kako su se u davninama sladili naši stari. Gotove su za čas posla, a punite ih s onim što trenutno imate u kuhinji. Najbolje pašu punjene orasima kako i jesu radile naše bake. Zdravo, slatko i mirisno - baš za gušt!
sastojci
Jednostavni ugljikohidrati:
- jabuke (najbolje neka slatka domaća mekša sorta)
Složeni ugljikohidrati:
- mljeveni rogač
Nezasićene masti:
- mljeveni orasi
Zasićene masti:
- grčki jogurt
Zaslađivač:
- brezin šećer
Začini:
- cimet
- aroma vanilije
PRIPREMA
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Operite jabuke, odrežite im gornji dio i izdubite koštice. Složite ih na pleh obložen papirom za pečenje pa punite mljevenim orasima koje ste zasladili brezinim šećerom i cimetom. Poklopite napunjene jabuke "kapicom" koju ste im prethodno odrezali. Pecite oko pola sata. Gotove nadjenite grčkim jogurtom u koji ste umiješali mljeveni rogač i aromu vanilije. Možete mu dodati i whey protein s okusom vanilije kako bi poboljšali sastav.