Pureća mesna štruca i kus-kus
SASTOJCI
Proteini: 500 g mljevenog purećeg filea, 1 jaje
Složeni ugljikohidrati: kus-kus, dvije žlice zobenih pahuljica
Povrće: celer, mrkva, poriluk, kiseli krastavci
Zasićene masti: svinjska mast
Začini: mljevena slatka crvena paprika, sol, papar, list peršina
PRIPREMA
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Očistite povrće. Mrkvu i celer naribajte a poriluk i peršin sitno nasjeckajte.
Sve sastojke (osim kus-kusa) pomiješajte u kompaktnu smjesu i oblikujte u duguljastu štrucu pa stavite u vatrostalnu zdjelu koju ste premazali sa svinjskom masti. Poklopljeno pecite 50 minuta, zatim otklopite i pecite još 20 minuta dok ne zažari. Po potrebi dolijte malo vode. Kus kus prelijte vrelom vodom, posolite i pustite da odstoji dok ne upije svu tekućinu.
Poslužite uz sezonsku salatu ili povrće.