Pureća mesna štruca i kus-kus

Pureća mesna štruca i kus-kus
15.03.2017. Ručak
 
print
 

SASTOJCI

Proteini: 500 g mljevenog purećeg filea, 1 jaje

Složeni ugljikohidrati: kus-kus, dvije žlice zobenih pahuljica

Povrće: celer, mrkva, poriluk, kiseli krastavci

Zasićene masti: svinjska mast

Začini: mljevena slatka crvena paprika, sol, papar, list peršina

PRIPREMA

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

Očistite povrće. Mrkvu i celer naribajte a poriluk i peršin sitno nasjeckajte.

Sve sastojke (osim kus-kusa) pomiješajte u kompaktnu smjesu i oblikujte u duguljastu štrucu pa stavite u vatrostalnu zdjelu koju ste premazali sa svinjskom masti. Poklopljeno pecite 50 minuta, zatim otklopite i pecite još 20 minuta dok ne zažari. Po potrebi dolijte malo vode. Kus kus prelijte vrelom vodom, posolite i pustite da odstoji dok ne upije svu tekućinu.

Poslužite uz sezonsku salatu ili povrće.

  Zdravi recepti - Sve