Slana torta od zobenih sa šarenim nadjevom
_1000_563_80_s_c1.jpg)
Tijesto od zobenih i nadjev od povrća - zvuči ukusno? Zbilja je! U nadjev možete staviti koje god je povrće u sezoni: npr. tikvica, špinat ili paprika i paradajz (sataraš). Najprije ga prodinstajte na luku. Isprobavajte i igrajte se sa sastojcima. Ja sam se prilagodila sezoni pa je moj nadjev sataraš-like. Jednostavno je, brzo i fino - ovo morate probati!
SASTOJCI ZA TIJESTO
Složeni ugljikohidrati:
- 250g sitnih zobenih pahuljica
Proteini:
- 2 jaja
Nezasićene masti:
- 1 žlica chia sjemenki
- 3 žlice maslinovog ulja
I još:
- 1 dcl hladne vode
- Na vrh noža pzp
- Na vrh noža soli
Priprema tijesta
Sve pomiješati i ostaviti u hladnjaku pola sata. Za to vrijeme pripremiti nadjev.
sastojci za nadjev
Povrće:
- crveni luk
- sezonsko povrće (tikvica/špinat/paprika, paradajz...)
Proteini:
- 2 jaja
Zasićene masti:
- 1 kiselo vrhnje
- 100 g mozzarelle
Priprema nadjeva
Na luku prodinstajte povrće dok ne ispari voda. Razmutite jaja i kiselo vrhnje te im dodajte naribanu mozzarelleIu i sve pomiješate s dinstanim povrćem.
Na kraju:
Utisnite tijesto u kalup pa na njega rasporedite nadjev. Pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva. Provjerite je li gotovo s čačkalicom.
Poslužite toplo ili hladno.
_1024_768_80.jpg)