Složenac od pilećih jetrica

Složenac od pilećih jetrica
25.10.2017. Večera
 
print
 

Tradicionalni bakin recept za "filano pile" prilagodila sam da odgovara fitness planu prehrane. Umjesto bijelog kruha koristila sam zobene pahuljice, a umjesto suncokretovog ulja, maslinovo ulje.

SASTOJCI ZA SLOŽENAC

Proteini: 500 g pilećih jetrica, žutanjak od 2 jajeta

Složeni ugljikohidrati: 3 žlice sitnih zobenih pahuljica

Zasićene masti: svinjska mast

Nezasićene masti: maslinovo ulje

Povrće: mala glavica crvenog luka

Začini: mljevena slatka crvena paprika, list peršina, sol, papar, vegeta

Voda

PRIPREMA

Zobene pahuljice prelijte vrelom vodom i ostavite da upiju svu tekućinu. Naribajte luk, nasjeckajte peršin i vilicom istucite žutanjke. Jetrice očistite od srca, operite i nasjeckajte na sitno dok ne dobijete kašastu smjesu poput paštete. Pomješajte sve sastojke, dobro začinite, izlijte u dobro namašćeni, malo dublji pleh i prelijte maslinovim uljem. Pecite otklopljeno u pećnici najviše 25-30 minuta na 190 stupnjeva. Odozgo se treba stvoriti hrskava korica, a iznutra jetrice trebaju ostati sočne. Poslužite uz povrće i omlet od bjelanjaka koji su vam ostali.

Složenac od pilećih jetrica
  Zdravi recepti - Sve