5 besplatnih i jednostavnih novogodišnjih odluka za fit 2022.

02.01.2022.
 
print
 
5 besplatnih i jednostavnih novogodišnjih odluka za fit 2022.

Jednostavna, besplatna i nezahtjevna djela s kojima ćemo si poboljšati zdravlje i kvalitetu života i biti fit u 2022.godini!

Za sve vas koji volite to do liste i novogodišnje odluke, jeste li već odlučili ili još razmišljate i rezonirate? Ovo je podsjetnik da promjena ne mora biti teška, drastična, revolucionarna, stopostotna, besprijekorna i bez greške. Ne moramo promijeniti sve, a pogotovo ne sve odjednom. Obično je dovoljno sasvim neznatno okrenuti rutinu ili dosadašnje navike da bi se poboljšanje osjetilo pa čak i vidjelo. Nemoj preskočiti prve stepenice prije nego što kreneš sa zahtjevnijim i ozbiljnijim koracima:


Za početak:


1. Hodaj na svježem zraku svaki dan.

Hodanje je najjednostavnija, ali i najpodcjenjenija aktivnost koju trebamo svakodnevno prakticirati za zdravlje krvožilnog, koštanog i respiratornog sustava, održavanje tonusa mišića i mentalno zdravlje. Hodanjem vani, na svježem zraku, možemo izbaciti iz sebe nakupljeni stres, ojačati imunitet i poboljšati san. Hodaj minimalno 30 minuta dnevno.


2. Spavaj 7-8 sati.

Teško za mlade roditelje, ali zato vi ostali budite svjesni privilegije koju imate, a možda ju ne doživljavate i ne iskorištavate, a to je mogućnost neprekinutog, redovitog i urednog noćnog sna. San je ultimativni i jedini nužan suplement kojeg ćete ikad trebati. Nedovoljno sna negativno će se odraziti na naše emocionalno, mentalno i fizičko stanje. Drugim riječima osjećat ćete se kilavo, razdražljivo i tražit će vas slatko. Tako da, bilo da želite smršaviti, hraniti se bolje ili trenirati jače, san je taj koji je neophodan da biste uspjeli. Sve je lakše kad smo naspavani!


3. 2-3x tjedno radi na snazi.

Trening s opterećenjem pozitivno utječe na gubljenje masnog tkiva, na zdravlje zglobova i kostiju (spječava osteoporozu), na tjelesni sastav (više mišićnog, a manje masnog tkiva) te na prevenciju ozljeda. Vježbe snage možemo raditi s vlastitim tijelom ili s vanjskim opterećenjem, kod kuće ili u teretani, sami ili u društvu.


4. Imaj razumijevanja za druge.

Biti fit ne znači samo imati kondicije, snage i dobro izgledati. Biti fit znači i biti fleksibilan i tolerantan u odnosima s drugim ljudima, a to nam itekako utječe na kvalitetu života. Razumijevanje za druge, ali isto tako razumijevanje vlastitih potreba koje često treba staviti kao prioritet. Potreba za odmorom, potreba za blizinom, ljubavi, samoćom, društvom, nježnosti… Nikad nije zgorega biti ljubazan, blag i otvoren za primanje i davanje.


5. Smij se često.

Život je prekratak da bi bili preozbiljni. Traži razloge za smijeh i brini za svoj six pack! Ništa ne aktivira trbušne mišiće tako dobro kao prasak od smijeha.

 

Mogla bih nastaviti s popisom. Mogao bi se on vrlo lako početi i komplicirati, a to nam vjerojatno ne treba. Zaustavit ću se na ovih 5 prejednostavnih stvari koje svi znamo, ali ponekad zaboravljamo njihovu važnost. Još češće zaboravljamo koliko je za napredak važno dosljedno provoditi odluke koje donesemo.


Nek nam je sretna, svjesna, vesela, malo bezbrižnija i aktivna 2022.!

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*