6 razloga za vježbanje tijekom trudnoće i nakon poroda

20.11.2020.
 
print
 
6 razloga za vježbanje tijekom trudnoće i nakon poroda

Dobrobiti vježbanja su općenito strašno podcijenjene, a ono može toliko toga dobrog napraviti u prevenciji bolesti, ozljeda i oporavku od poroda.
Vježbanje nije samo sredstvo za gubljenje kilograma i topljenje masti, a ni trener nije samo glas koji te tjera na više, brže, jače. Dobar trener će ti reći da je vježbanje:


1. Dobro za bebino zdravlje - dokazano je da vježbanje tijekom trudnoće pozitivno utječe na razvoj fetusa


2. Dobro za mamino zdravlje - povećava gustoću kostiju, održava zdravu tjelesnu težinu, formu i kondiciju, regulira razinu šećera u krvi, poboljšava raspoloženje i mentalno zdravlje...


3. Priprema na fizičke zahtjeve trudnoće - trudnoća je izuzetno zahtjevna za naše tijelo, za kukove, leđa, zdjelično dno, abdomen. Dodatnih 10-20 kilograma nije lako nositi posebno uz hormonalne promjene zbog kojih se osjećamo ne baš svoje. Tjelovježba tijekom trudnoće će olakšati sve ove zahtjeve.


4. Priprema za porod - vježbanje može pomoći relaksirati zdjelično dno i održati nas mobilnima.


5. Vježbanje tijekom trudnoće i nakon poroda treba biti potpora majčinstvu koje je iznimno fizički zahtjevno. Trebamo moći nositi i podizati djecu uz sve ostale poslove koji nas u kućanstvu čekaju.


6. Vježbanje nakon poroda prije svega treba nam pomoći da zacijelimo - da vratimo funkciju zdjeličnom dnu i mišićima abdomena, a tek onda da nam pomogne izgubiti kilograme ili koji god drugi estetski cilj imale.

Tijelu treba pristupiti na način da ga slušamo i odgovaramo na njegove zahtjeve uzimajući u obzir jednako tako i naše mentalno stanje.

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*