Zašto je mladim mamama teško izgubiti masne naslage?

25.08.2020.
 
print
 
Zašto je mladim mamama teško izgubiti masne naslage?

Mlade mame su pod ogromnim stresom, pozitivnim, ali i negativnim. To je jedan od razloga zašto se teško rješavamo sala. Taj stres između ostalog, uzrokovan je i zbog neispavanosti.

Manjak sna uzrokuje povećanje kortizola, hormona stresa, koji potpomaže nakupljanje masnog tkiva. Vjerujem da trenutno ne možete učiniti puno da produljite vrijeme spavanja, ali zato možete poboljšati kvalitetu sna s ova 3 jednostavna savjeta izvediva u 5 minuta (a nisu prehrana i vježbanje!). Osim što ćete se probuditi svježije, kvalitetniji san smanjit će razinu hormona stresa koji je jedan od uzročnika nakupljanja masnog tkiva. Da se ne zavaravamo, glavni razlog zašto salo ne odlazi je višak unesenih kalorija.

Ovi jednostavni savjeti mogli bi vam pomoći da se osjećate i izgledate bolje:

  1. Prije nego što zaspete, fokusirano dišite 5 minuta
  2. Neka soba u kojoj spavate bude potpuno mračna
  3. Sat vremena prije spavanja isključite sve ekrane. Plava svjetlost koju odašilju elektronički uređaji razbuđuje i čini san nemirnim.

Vjerojatno ovaj zadnji savjet primjenjujete i kod svojih beba. Za nas velike vrijedi isto. A kad beba odluči cijelu noć tulumariti, e onda nam samo preostaje da se naoružamo strpljenjem i duplim kavama idući dan.

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*