Ako te muči inkontinencija nakon poroda radi ovu vježbu

18.09.2021.
 
print
 

Kad skačem jumping jacks, urin mi samo nekontrolirano curi. Užas, nikad mi nije baš tako bilo.

Mama koja želi biti fit

Ženama je često vrlo neugodno pričati o problemu inkontinencije nakon poroda ili tražiti pomoć osim kod liječnika, a oni najčešće kao jedino rješenje navode operaciju.

Postoji rješenje koje svakako isprobajte prije operacije kao krajnjeg koraka koji ćete poduzeti ako sve prethodno ne bude imalo učinka.

Ako imate problem da vam pobjegne u gaće dok kihnete, nakašljete se ili radite skakutave vježbice vjerojatno vam je negdje netko preporučio ili ste čule/čitale da radite KEGELOVE VJEŽBE.

Problem s nekontroliranim mokrenjem neće riješiti stiskanje mišića zdjeličnog dna dok ne poplavite! Ti mišići su u velikoj većini slučajeva ionako već prenapeti. Dodavati još tenzije samo može pogoršati stanje.

U videu pokazujem vježbicu koja će vam pomoći u rješavanju problema nemogućnosti zadržavanja mokraće.

 

 
Sve dok ne rješite problem, bilo kakve aktivnosti tipa trčanje i skakanje pa čak i najuobičajenije reakcije poput kihanja dovodit će vas i dalje do neugodnih situacija ili vas spriječiti da nesmetano uživate u aktivnostima.

S obzirom da je svaki problem dio nekog konteksta, tako je i ovaj problem zapravo problem cijelog tijela stoga ne postoji samo jedna vježba za jedan izolirani dio tijela kojom ćeš ga riješiti.
Ako si odlučna u tome da doista budeš zdrava i fit mama uključi se u moj 3-mjesečni Kućni program za mamu s kojim ćeš se ponovno osjećati zadovoljno u svom tijelu.
Popuni kratki upitnik ovdje kako bih prema tome mogla procijeniti jesmo li kompatibilne za suradnju i da li ti mogu pomoći.

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*