Dnevnik trenerice

12.09.2021.
 
print
 
Dnevnik trenerice

Prije sam mislila i osjećala da trening nije trening ako i se ne sastavim s podom i ako me puls ne katapultira do nebesa. Da trening bez burpeeja nije vrijedan truda. No pain no gain, jel. Prije sam bila mlađa, nadobudna i mogla sam. Mogu i sad, ali ne tako često. Sve do nedavno nisam zapravo uživala u pokretu, već u adrenalinu, u intenzitetu i patnji.

Voljela sam se natjecati sama sa sobom. Uvijek sam si brojala koliko ponavljanja napravim u zadanom vremenu pa da u sljedećem intervalu pokušam bar malo više. Priznajem, i pojedinci u našim grupama kad smo trenirali zajedno bili su mi izazov. Znaš ono, kad netko pored tebe radi brže, više i jače pa ga želiš potajno dostići? Znam da znaš.

Koliko god taj natjecateljski duh bio zarazno motivirajuć ipak dugoročno ima pametnijih načina da se bude u formi.
Ima boljih načina da se osjeti da trening ima itekakvog učinka i rezultata iako nije HIIT.

S vremenom sam usporila, naučila bolje, kvalitetnije, održivo na duge staze. Svjesna sam da tada nisam znala bolje i znam da još uvijek ne znam dovoljno.
Sada se znam puno bolje postaviti u tuđe cipele i osjetiti gdje žulja, gdje je tijesno, a gdje ima lufta.
Zato sada kada mi moje vježbačice kažu "aaa ubila si me treningom" misleći pozitivno to mi je kao da mi je netko šamar prlijepio. Prije bih bila sva ponosna što sam nekog "ubila".
No to sada vrlo rijetko čujem (samo kad je planirano i prikladno).
Sada mi redovito na odlasku kažu da su kao nove, da se sad može dogoditi šta god jer su spremne za ostatak dana, da im je baš ovo trebalo...

To mi je cilj, da s treninga odeš poletna, zdravo umorna a ne prebijena, na dvije a ne puzeć' na sve četiri. Da želiš opet doći.

Iskustvo. To je jedan neprocjenjiv i neizostavan začin za kvalitetu. Iskustvo se ne može nigdje naučiti ni steći preko reda...

Eto me opet izvan zone komfora iako nema burpeeja. Od ovog mi nije srce u nebesima nego u petama, ali vi to zaslužujete. Hvala vam što ste i dalje tu. Posebno onima koji su tu još odonda kad sam bila početnik.

Ako želiš i ti uz moju podršku i pomoć biti FIT MAMA i krenuti s vježbanjem na siguran i motivirajuć način prijavi se za moj Kućni program za mamu klikom na link.

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*