Briga o tijelu nakon tridesete

09.07.2022.
 
print
 
Briga o tijelu nakon tridesete

...i tako jednog dana.. prijeđeš 30-u, 35-u...


Primjećuješ da tvoja koža nije više onako zategnuta kao prije.
Svaki zalogaj više počeo se primati brže, a kad ideš na dijetu teže skidaš kilograme nego kad si imala 20...

To je zato što nakon 30-e žene postepeno gube mišićnu masu ukoliko ne rade na tome da ju održe!

Obrnuto proporcionalno s gubitkom mišića, raste udio masnog tkiva i to onda s godinama rezultira mlohavošću i viškom kilograma. Da skratim - nezadovoljstvom. I to ne primarno nezadovoljstvom po pitanju izgleda, nego sveopćim nezadovoljstvom samom sobom i osjećajem tromosti i nemoći u vlastitom tijelu.

Ono što trebaš je promijeniti sastav tijela – stvoriti mišićno tkivo i izgubiti potkožnu mast. Najbolje je kad to počneš raditi preventivno puno prije 30-e, ali nikad nije kasno wink

Da bi promijenila sastav tijela u svoju korist trebaš ispuniti tri prioriteta ovim redom:

  1. raditi vježbe snage 2-3x tjedno uz ostalu tjelesnu aktivnost
  2. piti dovoljno vode
  3. zdravije se hraniti pri tom pazeći na kalorijski unos (to ne znači nužno brojati kalorije)


Tek nakon toga će kozmetički tretmani, suplementi i slični dodaci imati punog smisla. Nemoj gubiti vrijeme i novac na obrnuti redoslijed!

I tako sam ja prvi puta u životu, u svojoj 38. godini bila na profesionalnom anticelulitnom tretmanu iz jednostavnog razloga - čista znatiželja i splet okolnosti. Mislim, imam i celulita, ali smo mi oduvijek u simbiozi i živimo jedan tolerantan suživot.

Uglavnom, otkud ja na stolu za elektrostimulaciju i maderoterapiju? Naime Matea je moja klijentica koja ima kozmetički salon Diamond tu u Virovitici, pa hajde, rekoh, da budem i ja njezina klijentica kad mi se već uklapa u raspored. Prvi dojam je da mi jako gode te njezine struje, dekice i masaže. Sigurna sam da će moj odnos s mojim celulitom nakon njih biti još prisniji.

 

Na kraju, imamo samo jedno tijelo. Ono je odraz svih naših unutarnjih promjena, ali je isto tako i spužva za sve vanjske podražaje. Veličanstveno je gledati unatrag sve promjene koje je prošlo, koje su nas iznenadile, pogodile, transformirale, usrećile, obogatile. Njegujmo njegove bore i ožiljke jer nas podsjećaju na sve što smo prošli kroz godine.

Brinimo za svoje tijelo jer nam ono uvijek daje puno više nego što očekujemo.Ako ono što pokušavaš i radiš ne daje željeni rezultat i vrtiš se u krug, javi mi se da ti pomognem odabrati primjerenu aktivnost, a tek onda kod kozmetičarke da ti da boost kroz neki od tretmana koji nudi u svom salonu.

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*