Deblja li te PMS?

07.12.2020.
 
print
 
Deblja li te PMS?

Drage žene, kako stojite s predmenstrualnim sindromom?

Muče li vas emocionalne, fizičke i/ili psihičke promjene u drugom dijelu ciklusa, pred samu menstruaciju? Postajete li umorne, razdražljive, tjeskobne, dekoncentrirane, muči li vas nesanica, nadute ste i natečene, osjećate tromost u tijelu i neodoljivu potrebu za slatkim, slanim i masnim comfort foodom...

Svaka od nas je različita pa tako su i naši ciklusi različitog trajanja i intenziteta i drugačije ih doživljavamo i proživljavamo.

Znate li da pms češće pogađa žene koje ne vježbaju i/ili jedu puno slatke ili slane hrane?!

Napadi gladi povezani su s niskom razinom šećera u krvi, ali to ipak ne znači da moramo jesti nutelu sa žlicom i poslije se gristi jer smo pune vode, mlohave i deblje 3 kile. Umjesto jednostavnih šećera (koji se nalaze u čokoladi, marmeladi ili kolačima) radije u kritičnim danima povećajte unos složenih šećera iz integralnog kruha i tjestenine. To će vas zasititi na duže vrijeme osiguravajući tijelu energiju.

Nekim ženama kod simptoma razdražljivosti pomaže Vitamin B6. Pomozite si tako da jedete više banana, crvenog mesa, zelenog lisnatog povrća i jaja.

Vježbanje također pomaže ublažiti simptime pms-a jer podiže razine hormona sreće koje se u drugom dijelu ciklusa smanjuju.

Sve je povezano. Svaka akcija ili neaktivnost ima rekaciju u nekom obliku, zapamti to!

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*