HIIT - kompleksi s girjom

15.07.2023.
 
print
 
HIIT - kompleksi s girjom

Na dane kad ste se dobro naspavali, imate energije i želite intenzivniji trening odradite kompleks s girjom.

Kompleks s girjom je oblik visokointenzivnog intervalnog treninga i zato nije za početnike koji se još bore s pravilnim izvođenjem vježbi i rukovanjem s rekvizitima.

Kompleks s girjom se sastoji od seta vježbi i ima za cilj poboljšati snagu, izdržljivost i kondiciju cijelog tijela.
Najčešće se sastoji od tri do pet vježbi povezanih u cjelinu koje se rade unutar zadanog vremena.
Vježbe se izvode u neprekinutom slijedu jedna za drugom bez pauze između vježbi. Pauza slijedi tek nakon odrađenog seta svih vježbi.

Ovisno o cilju, stupnju utreniranosti i vremenu koje vam je na raspolaganju može se odraditi samo jedan kompleks ili više njih u jednom treningu.

Kompleksi su odlični jer u vrlo kratkom vremenu odradite kompletan trening. Stoga, kad ste u stisci s vremenom, a ipak ne želite propustiti svoj trening ovo može biti instant rješenje.

U videu u nastavku dajem primjer jednog takvog kompleksa. Zadano vrijeme trajanja kompleksa je sedam minuta, no možete i produljiti vrijeme trajanja kompleksa za minutu ili dvije u slučaju da vam je potrebno više pauze između rundi, odnosno ako u sedam minuta ne uspijete napraviti dvije runde. Također, olakšati si možete i tako da smanjite broj ponavljanja vježbi (npr. s 5 na 3), a zadano vrijeme rada ostavite kako je. Otežati je jednostavno - uzmite veću girju, smanjite pauze između rundi.

Prije svega pazite na kvalitetu izvođenja vježbi!

Vježbaj pametno - budi fit!

Ako želiš program s više ovakvih kratkih trening rutina uz koje ćeš lako postići ili održati formu i biti fit prijavi se za FIT SUMMER PROGRAM klikom na link.
 

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*