Izazov!

05.01.2019.
 
print
 
Izazov!

CLEAN EATING CHALLENGE s Mihićima - priključi se i ti!
Siječanj je. Svi smo izguštali u blagdanskim delicijama, opustili se, nauživali i ljenčarili kako i priliči ovom dobu godine. I neka, tako i treba, a sad je vrijeme za vraćanje u "normalan" ritam prehrane, a za neke će to biti i kratka šok terapija.

Izazov počinje od ponedjeljka 7.01. i traje do kraja ovog mjeseca (siječnja 2019). Nakon isteka izazova vaš bi se prehrambeni obrazac već trebao popraviti toliko da možete s njim nastaviti i dalje u istom tonu; tko želi rigoroznije može, tko je zadovoljan nek samo nastavi plest tako do sljedećih blagdana.
Svatko treba prilagoditi izazov u kuhinji svom cilju (npr. redukcija potkožnog masnog tkiva, dobivanje mišićne mase, oboje istovremeno ili održavanje postojećeg stanja), dakle, koliko jesti, kada što jesti i slično, no za sve vrijedi isto opće pravilo - NO JUNK FOOD!

Zabranjeni su:
- čokoladni i voćni musliji i bilo kakvi slični gotovi "zdravi" proizvodi koji sadrže jednostavne šećere,
- mesne prerađevine (paštete, hrenovke, salame) i suhomesnati proizvodi s visokim udjelom masti (kupvne trajne kobasice),
- pekarski proizvodi (izuzev kvalitetnog integralnog kruha),
- tjestenine i druge prerađevine od bijelog brašna,
- kebabi, hamburgeri, pizze, pohano, prženo i slično
- slastice, suho voće, kolači, slatkiši, slane grickalice

Dozvoljeno je:
- četiri do pet manjih obroka dnevno: doručak, užina, ručak, međuobrok, večera;
- puno povrća,
- malo voća,
- kvalitetni izvori proteina (meso/domaća ili kupovna šunka/pršut/salame s minimalnim udjelom masti; riba, jaja, sir, mahunarke)
- složeni ugljikohidrati (mahunarke, zeleno lisnato i gomoljasto povrće, žitarice od cjelovitog zrna, integralna brašna)
- zdrave masnoće (orašasti plodovi, sjemenke, ekstra djevičanska ulja, brašna od orašastih plodova itd.)
Dozvoljen je jedan cheat meal tjedno (obrok u kojem možete pojesti bilo što što se ne uklapa u vaš jelovnik i plan za ostvarivanje cilja uključujući i hranu s liste gore zabranjenih namirnica).
Savjetujem vam da si odmah isplanirate kad će točno taj "obrok varanja" biti.
Dozvoljeno je i biti gladan! wink

All in favour say aye!

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*