Kratki kućni trening za mame (video)

27.11.2019.
 
print
 

Kratki kućni trening za mame koji će dobro doći i ostalima koji žele ojačati leđa, trbuh i stražnjicu.

Za ove vježbice ne treba vam nikakva priprema, prostor ni rekviziti, a trening traje samo 10-15 minuta. Sigurne su i efikasne kako za redovite vježbače tako i za one koji se ne sjećaju kad su zadnji puta bili aktivni.

1. Leđni W - legnite na trbuh s rukama savijenima u laktovima pod 90°. Gornji dio leđa je lagano podignut, glava prati položaj kralježnice. Pokret je rukama gore-dolje, polako i kontrolirano, osjetit ćete mišiće oko lopatica. Napravite 10 ponavljanja.

2. "Trbušnjaci" - donji dio leđa je priljubljen uz pod, noge savijene u koljenima pd 90°, a glava na podu. Trbuh je napet. Pete spuštajte naizmjenično.
10-20 ponavljanja ukupno.

3. Mačkica s kruženjem - početni položaj je na sve četiri pod 90°. Zdjelica je uvučena, a trbuh napet. Nema krivljenja u leđima. Jednom savijenom nogom radite pokret prema nazad pa kruženje u stranu pri čemu stišćete stražnjicu. Napravite 10 ponavljanja na svaku stranu.

4. Glute bridge alternating legs - napravite punu ekstenziju kukova pri tom stišćući stražnjicu. Noge su pod 90°, držite težinu na petama. Iz tog položaja naizmjenično ispružajte jednu pa drugu nogu, kontrolirano i polako. Napravite 10-20 ponavljanja ukupno.

3 serije ovih vježbi 3x tjedno koristit će i vašoj posturi i psihi.

Za cijeli plan Kućnog treninga za mame uz online osobnog trenera prijavi se na ovom linku uz poruku "Fit mama" 

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*