Pauza od vježbanja preko ljeta - DA ili NE?

07.06.2021.
 
print
 
Pauza od vježbanja preko ljeta - DA ili NE?

Pitanje za redovite vježbače: Da li pauzirati od vježbanja preko ljeta ili ne?

Vrućine, sporiji ritam, godišnji odmor, ljetovanje, vrtlarenje... sve su to u isto vrijeme, no kako za koga, i izgovori za pauzu i razlozi započinjanja s vježbanjem. U nastavku ću pisati o izgovorima za pauzu od vježbanja ljeti i dati argumente zašto ne trebate pauzirati duže od dva tjedna.

Ljeti više vremena provodimo na zraku i to je uvijek dobro došlo, a ljetne aktivnosti poput šetnji, plivanja, bicikliranja i sl. trebale bi biti dio svakodnevice, a ne samo aktivnosti koje prakticiramo kad odemo na ljetovanje ili aktivnosti kojima na dva-tri mjeseca zamjenjujemo trening. Ni hodanje ni plivanje ni bicikl ne mogu zamijeniti toliko nam potrebne vježbe snage i mobilnosti. Dapače, oni mogu biti dodatna aktivnost. Kretanja nikad dosta.

Rad u vrtu nikako ne može biti zamjena za ciljani trening, iako, istina, može oduzeti vrijeme za trening, no uvijek postoje načini koji ne oduzimaju vremena koliko ste možda do sad posvećivali vježbanju - npr. online trening ili kratki intenzivni trening.

Razumljivo je da nakon cijele godine redovitog treninranja 4-5 puta tjedno (!) dođe do zamora materijala i zasićenja i u tom slučaju je sasvim ok mentalno odmoriti od uobičajenog treninga i naći druge, laganije oblike aktivnosti. Naglašavam ovo CIJELE GODINE REDOVITO. Jeste li vi bili redoviti cijele godine?

Tjelesna aktivnost preko ljeta ne mora i ne treba biti intenzivna, posebno kad nastupi žega i sve gori od vrućine. U tom slučaju dobro je dati si tjedan-dva "odmora" od uobičajene rutine, no trening snage i mobilnosti ne bi smio izostati duže od tog. Polagano je bolje nego nikako. Treninzima laganog do umjerenog tempa i smanjenog vremenskog trajanja održavat ćete postignutu formu.

Za sve vas koji ste vrijedno radili cijele godine pripremili smo program za održavanje forme FIT SUMMER s kojim ćete u samo 10ak minuta dnevno:

 • održati tonus mišića,
 • dozvoliti si koji sladoled više bez da ugrozite liniju i
 • nećete izgubiti naviku redovitog vježbanja pa će vam na jesen biti puno lakše krenuti sa svojim uobičajenim programom.


Program je za tebe ako:

 • ️Si odlučio/la tijekom ljeta napraviti pauzu od svojih uobičajenih treninga zbog godišnjeg odmora, vrućine ili jednostavno da odmoriš od rutine
 • ️Želiš dobiti maksimalno za minimalno uloženog vremena
 • ️Ne voliš se dodatno i dugo znojiti po vrućinama
 • ️Želiš vježbati bilo kad i bilo gdje (gdje ima wifi)
 • ️Si spremna/an uložiti u održavanje postignute forme ili čak dodatno stesati liniju

Što dobivaš?

 • Program se sastoji od 30+ kratkih vođenih i smislenih treninga u trajanju od 10ak minuta. Samo klikneš play i vježbaš uz moje vodstvo. Ne na random i bez plana već dobro osmišljeno tako da odradiš sve što je potrebno kako bi tvoja forma blistala.
 • Radit ćemo vježbe mobilnosti, snage, kondicije i vježbe za „core“
 • Doživotni pristup FIT SUMMER programu koji će se stalno nadograđivati pa ga možeš koristiti kad god poželiš.

 

Do 10.06.2022. uzmi FIT SUMMER PROGRAM po PROMO cijeni!!!

 

PRIJAVI SE OVDJE!

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*