Vježbe istezanja i mobilnosti za učinkovitiji rezultat treninga

03.02.2022.
 
print
 
Vježbe istezanja i mobilnosti za učinkovitiji rezultat treninga

Mobilnost i fleksibilnost omogućuju nam da se krećemo pravilno, bez kompenzacija. Slaba mobilnost jednog dijela tijela uzrokuje kompenzaciju u drugim dijelovima, dok s fleksibilnošću to nije slučaj.

Sama fleksibilnost odnosno rastezljivost mišića nije dovoljna da pravilno izvedemo neki pokret. Za to je potrebna i mobilnost odnosno pokretljivost zglobova te jakost, ravoteža i koordinacija.

Redovito izvođenje vježbi mobilnosti olakšat će nam svakodnevno kretanje i smanjiti rizik od ozljeda na treningu, a s obzirom da se povećanjem mobilnosti povećava i kvaliteta izvedbe vježbe samim time povećava se i jakost mišića.

U videu pokazujem vježbu za pokretjivost kukova i istezanje zadnje lože koju redovito dajem svojim klijentima u uvodnom dijelu treninga:


Varijanta i za vas malo manje fleksibilne i mobilne:


Važno je da u obje varijante stopala cijelim površinom budu na podlozi, zatim se spustite u čučanj koliko ide i rukama odgurnite koljena prema van, a nakon toga izravnajte koljena i spustite dlanove dolje dokle vam fleksibilnost zadnje lože dopušta. Nije važno spustiti se do poda nego se istegnuti.

 

Ako želite poboljšati svoju pokretljivost i funkcionalnost u svakodnevnom životu i biti zadovoljniji svojim tijelom uz program treninga prilagođen upravo vama kroz koji ću vas osobno voditi prijavite se ovdje za online programe ili ovdje za programe uživo.

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*