Vježbe za mršavljenje i oblikovanje tijela

29.01.2022.
 
print
 
Vježbe za mršavljenje i oblikovanje tijela

Vježbe snage moraju biti sastavni dio treninga kojemu je cilj oblikovanje tijela i gubitak masnog tkiva jer vježbama snage razvijamo mišiće koji su odgovorni za to da izgledamo oblikovano, vitko i bez viška koji se prelijeva preko ruba hlača.
Kad govorim o treningu snage za žene koji uključuje dizanje utega većih od 3 kg, osobito onom za mame, nekako imam osjećaj da prevladava mišljenje tipa „Ma nije to za mene, ja se samo želim utegnuti, ne nabiti mišiće. Među ženama je vrlo ukorijenjeno mišljenje da su za nas samo pilates, joga, istezanje i ples. I možda malo trčanja.

 


„Dizanje teških kilaža je za muške.“
„Trening snage je težak i neugodan“.
„Trening snage će me nabildati i izgledat ću muškobanjasto.“
„Da bi bio učinkovit, trening snage mora biti s ogromnim utezima“


Sve ove konstatacije ne mogu biti dalje od istine!

Trening s opterećenjem je sastavni dio svakog trenažnog procesa, pogotovo onog s ciljem gubitka masnog tkiva, ali tako ga malo žena zapravo radi upravo zbog ovih predrasuda kao i zbog toga što ga najčešće prezentiraju bodybilderi, crossfiteri i slično. U tome nema ništa loše, osim što ostalima to djeluje neprivlačno.
Snaga ili trening s opterećenjem počinje tamo gdje si ti trenutno. Napreduješ tako što postaješ jača i tako što izgrađuješ toleranciju na opterećenje.
Mišići, vezivno tkivo, zglobovi i kosti postaju jači i mogu podnijeti sve veći teret. Dakle, kako bi napredovala, postepeno trebaš povećavati opterećenje.
Ako radiš umjeren trening snage možeš postići izuzetne rezultate i što se tiče izgleda kao i zdravlja.

Ako želiš iskusiti kako to može izgledati kreni s mojim izazovom "10 minuta u 10 dana" Prijavi se ovdje s porukom "Fit u 10 minuta" i šaljem ti besplatan 10-dnevni program s kratkim videima u kojima te vodim korak po korak. Naravno, u ovih 10 minuta kroz 10 dana nemoj očekivati drastičnu transformaciju i očaravajuće rezultate. Izazov je osmišljen da ti pokažem kako trening snage treba izgledati, da se pokreneš iz nulte točke i stvoriš naviku redovitog vježbanja.

Kad budeš spremna uložiti u sebe i odvojiti malo više vremena za sebe i za promjenu koju toliko želiš kreni se zdravije hraniti i vježbati s mojim online programima.

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*