Banana muffini
Muffine svi vole. Mi ih volimo još više ako su im sastojci kvalitetni. Probajte ovu verziju. Priprema je vrlo jednostavna, a mogu biti desert, doručak ili međuobrok. Ako želite pojačati udio proteina, slobodno ubacite u smjesu koju mjericu whey proteina. Po okusu su blago slatkasti, no ako volite slađe i želite ih za desert, zasladite dodatno nekim prirodnim zaslađivačem samu smjesu ili ih gotove nadjenite medom, zaslađenim kremastim sirom i slično. U slast!
SASTOJCI
Složeni ugljikohidrati:
- pola šalice integralnog brašna (*šalica je od 250 ml)
Jednostavni ugljikohidrati:
- 3/4 šalice bijelog pšeničnog brašna, 2 zrele banane
Proteini:
- 1 jaje
Zasićene masti:
- 2 žlice kokosovog ulja
Nezasićene masti:
- 1/4 šalice lana (pola od tog mljeveni, pola u sjemenkama), šaka sjeckanih oraha
- pola žličice praška za pecivo
- pola žličice sode bikarbone
- 3/4 žličice soli
*od ove količine ispadne 16 mafina
PRIPREMA
Pomiješajte brašno, lan, sol, prašak za pecivo i sodu. Mikserom umutite jaje, pa mu dodajte rastopljeno kokosovo ulje i banane koje ste prethodno zdrobili vilicom. Sve miksajte da se sjedini, a zatim dodajte smjesu suhih sastojaka i lagano izmješajte. Izlijte u namašćeni kalup za muffine pa pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva. Pripazite da se pri pečenju ne presuše! U mojoj pećnici im je bilo dovoljno 15-17 minuta.
Kalorije | 108 kcal |
Ugljikohidrati | 17 g |
od toga šećeri | 7 g |
Proteini | 2 g |
Masti | 3 g |