Banana muffini

Banana muffini
13.02.2018. Deserti
 
print
 

Muffine svi vole. Mi ih volimo još više ako su im sastojci kvalitetni. Probajte ovu verziju. Priprema je vrlo jednostavna, a mogu biti desert, doručak ili međuobrok. Ako želite pojačati udio proteina, slobodno ubacite u smjesu koju mjericu whey proteina. Po okusu su blago slatkasti, no ako volite slađe i želite ih za desert, zasladite dodatno nekim prirodnim zaslađivačem samu smjesu ili ih gotove nadjenite medom, zaslađenim kremastim sirom i slično. U slast!

SASTOJCI

Složeni ugljikohidrati:

  • pola šalice integralnog brašna (*šalica je od 250 ml)

Jednostavni ugljikohidrati:

  • 3/4 šalice bijelog pšeničnog brašna, 2 zrele banane

Proteini:

  • 1 jaje

Zasićene masti:

  • 2 žlice kokosovog ulja

Nezasićene masti:

  • 1/4 šalice lana (pola od tog mljeveni, pola u sjemenkama), šaka sjeckanih oraha

 

  • pola žličice praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • 3/4 žličice soli

*od ove količine ispadne 16  mafina

PRIPREMA

Pomiješajte brašno, lan, sol, prašak za pecivo i sodu. Mikserom umutite jaje, pa mu dodajte rastopljeno kokosovo ulje i banane koje ste prethodno zdrobili vilicom. Sve miksajte da se sjedini, a zatim dodajte smjesu suhih sastojaka i lagano izmješajte. Izlijte u namašćeni kalup za muffine pa pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva. Pripazite da se pri pečenju ne presuše! U mojoj pećnici im je bilo dovoljno 15-17 minuta.

Nutritivna vrijednost jednog mafina

Kalorije 108 kcal
Ugljikohidrati 17 g
od toga šećeri 7 g
Proteini 2 g
Masti 3 g
  Zdravi recepti - Sve