Mramorni brownie
01.03.2018. Deserti
SASTOJCI ZA TAMNU KREMU
Zasićene masti:
- 100g kokosovog ulja (rastopiti)
Proteini:
- 2 jaja,
- 3 žlice mlijeka
Složeni ugljikohidrati:
- 30g kakaa,
- 40g mljevenog rogača,
- 60g zobenog brašna
100g eritrita (prirodni, neglikemijski zaslađivač bez kalorija)
PRIPREMA TAMNE KREME
Izmiksajte ulje i eritrit, dodajte jaja i mlijeko i još miksajte pa umješajte brašno, rogač i kakao. Smjesu izlijte u manji kalup (20x20) kojeg ste obložili papirom za pečenje.
SASTOJCI ZA BIJELU KREMU
Proteini:
- 200g kremastog posnog sira,
- mjerica wheyja od vanilije (ako nemate whey, za okus dodajte ekstrakt vanilije),
- 1 jaje
30g eritrita
priprema bijele kreme
Sve sastojke izradite u glatku smjesu pa žlicom stavljajte na tamnu kremu. Zatim vilicom odižite odozdo prema gore da se crna i bijela krema isprepletu. Pecite na 180C 20-ak minuta. Čačkalicom provjerite je li brownie pečen; kad probodete, čačkalica treba biti malo vlažna kad je gotovo kako bi brownie ostao sočan. Ohladite, izrežite na kocke i uživajte!