Griz
Ovo nam kuham za doručak vikendom jer vikendu priliči maženje i ugađanje. Međutim, ne mazimo se potpuno, prilagodimo ga da ipak bude "fit" verzija. Evo kako:
SASTOJCI
*Za dvije porcije:
Složeni ugljikohidrati:
- pola šalice instant pšeničnog griza,
- pola šalice griza od pira ili ječma ili integralnog pšenočnog giza (ukupno jedna mala šalica za kavu),
- kakao prah po želji
Proteini:
- 2 mjerice whey proteina s okusom lješnjaka
Jednostavni ugljikohidrati:
- mlijeko
- Voda
- Na vrh žličice soli
- Vrhom puna žlica eritrita
PRIPREMA
Zakuhajte mlijeko razrijeđeno s vodom u omjeru 1/3 mlijeka i 2/3 vode. Posolite. Količina tekućine ovisi o tome koliko gust griz volite. Ja uvijek stavim odokativno tako da predlažem da slijedite upute na pakiranju što se toga tiče. Kad proključa polako sipajte obje vrste griza koje ste prethodno pomiješali u šalici i stalno miješajte. Kuhajte oko 3 minute odnosno dok se ne zgusne. U kuhani griz dodajte eritrit, kakao i whey te dobro promiješajte.
Želim vam dobro jutro uz nostalgične misli o slatkim trenutcima iz djetinjstva koje vjerujem svi pamtimo.