Musaka s mozarellom i rajčicom
SASTOJCI ZA REZANCE
Proteini: pola šalice krem sira, 4 jaja
Četvrtina šalice psyllium praha
Malo soli
PRIPREMA
Sve sastojke izmješati, izliti na papir za pečenje i razmazati što tanje pa peći na 150 stupnjeva 10-15 min.
Izrežite (ili ne) na željeni oblik i veličinu. Nije potrebno dodatno kuhati već samo preliti vrelom vodom i procijediti ili čak ni to, ovisi što ćete dalje pripremati.
SASTOJCI ZA NADJEV
Proteini: malomasna mozarella
Jednostavni ugljikohidrati: konzerva sjeckane rajčice ili pelata
Začini: sol, papar, origano
PRIPREMA MUSAKE
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U vatrostalnoj zdjeli pomješajte rezance, rajčicu i začine. Pecite oko 20 minuta, a zatim izvadite, odozgo poslažite mozarellu izrezanu na tanke ploške i vratite u pećnicu na još 10 minuta. Za rezanje mozarelle se možete poslužiti pomagalom za rezanje kuhana jaja.