Pita od jabuka
Ako tražite brzinski recept za pitu od jabuka ovaj je idealan pogotovo jer je zdraviji od klasične pite. Nastao je, pretpostavljate već, sasvim slučajno Od pakiranja kora za pite i savijače ostala su dva lista koja je bilo šteta baciti. Tu se pali lampica kreativnosti...
SASTOJCI
Jednostavni ugljikohidrati: 2 lista kora za pite i savijače, 2-3 jabuke
Složeni ugljikohidrati: 4 žlice sitnih zobenih pahuljica, žlica psyllium ljuskica
Proteini: 200g svježeg posnog sira, 1 jaje, mjerica-dvije whey proteina s okusom vanilije
Zasićene masti: kokosovo ulje (za premazivanje pleha), grčki jogurt
Začini: cimet
Zaslađivač: brezin šećer, stevia ili eritrit
PRIPREMA
Trebat će vam manji kalup (poput onoga za kruh) koji ćete tanko namastiti kokosovim uljem. Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva.
Naribajte jabuke, izmutite jaje i pomješajte sve s posnim sirom. Dodajte zobene pahuljice, cimet, whey i zaslađivač. Ostavite smjesu da odstoji par minuta kako bi zobene pahuljice upile tekućinu. Ako je smjesa i dalje prevodenasta dodajte još žlicu-dvije zobenih pahuljica ili psylliuma. Koru stavite na krpu ili najlon te ju bogato nadjenite polovicom smjese pa pažljivo zarolajte pomoću krpe ili najlona (nemojte rukama jer će popucati). Premjestite u pleh pa isto učinite i s drugom korom. Odozgo tanko premažite grčkim jogurtom. Pecite dok ne dobije zlaćanu boju, cca 20-ak minuta.