Zapečene tortilje sa špinatom i sirom
Kad imate vrlo malo vremena za pripremu obroka ili vam se ne da provesti par sati u kuhinji, a ipak želite pojesti nešto zdravo i kvalitetno, onda su tortilje odlično rješenje. Ovaj recept je vrlo jednostavan i trebat će vam svega 15 minuta za pripremu, a onda još samo pričekate otprilike isto toliko da se ispeku.
SASTOJCI
Ugljikohidrati:
- 6 integralnih tortilja
- 300 g špinata (svježeg ili zamrznutog)
- 1 mala glavica crvenog luka
Proteini:
- 2 jaja
- 300 g svježeg sira
- 100 g kiselog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
Nezasićene masti:
- 2 žlice maslinovog ulja
Začini:
- sol
- papar
- češnjak u prahu
Priprema
Na maslinovom ulju popržite luk pa dodajte špinat i pirjajte dok svježi špinat ne uvene odnosno dok se smrznuti ne otopi. Začinite solju, paprom i češnjakom u prahu.
Dok se špinat hladi, razmutite jedno jaje i svježi sir. U tu smjesu dodajte špinat i dobro izmješajte.
Svaku tortilju bogato namažite smjesom špinata i sira, zarolajte i slažite u manji pleh obložen papirom za pečenje.
Na kraju prelijte tortilje vrhnjem u koje ste umiješali jaje.
Pecite 15-20 minuta na 210 stupnjeva tj. dok tortilje ne dobiju zlatnu boju odozgo.
Dobar tek!