Kettlebell Workshop

KETTLEBELL / GIRYA / RUSKO ZVONO

Rekvizit u obliku zvonastog utega. Stigavši iz Rusije u Ameriku sredinom 20.st. stekao je svjetsku popularnost i to s opravdanim razlogom. Sve češće ga koriste i rekreativci i sportaši jer trening s girjama ima brojne prednosti pred tradicionalnim treningom s utezima. Naravno, pod uvjetom da se s girjom pravilno rukuje. Pravilna tehnika je ključ kvalitetnog treninga iz kojeg onda dobivamo sve potencijalne benefite: razvijamo jako i funkcionalno tijelo koje na kraju i izgleda lijepo i skladno. Na radionici ćemo raditi upravo na brušenju tehnike u slučaju da već imate iskustva u radu s girjama, a ako vam je ovo prvi susret s ovim alatom, naučit ćete osnove i dobiti bazu za daljni rad.

Girje zahtijevaju vještinu izvedbe jer imaju jednu specifičnost u odnosu na bučice ili šipku, a to je pomaknut centar ravnoteže i gravitacije. Položaj drške omogućava dinamičko prebacivanje girje iz ruke u ruku.

Neke od dokazanih prednosti treninga s girjama:

-poboljšanje opće i snažne izdržljivosti

-poboljšanje eksplozivnosti i fleksibilnosti

-posebno jača mišiće lumbalnog dijela kralježnice

-smanjenje potkožnog masnog tkiva


Proći ćemo jednostavnije vježbe kao što su goblet čučanj, military press i mrtvo dizanje te kompleksnije vježbe poput nabačaja (clean), zamaha (swing), izbačaja (snatch) te turskog dizanja (turkish get up).

Radionica je namijenjena rekreativcima, sportašima, trenerima i fitness entuzijastima željnima znanja, usavršavanja i rada na sebi.

Voditelji radionice: Bojan Mihić i Karlo Boos, instruktori fitnesa u teretani
Trajanje radionice: 4 sata.
Cijena: 40 eura
Za radionicu se potrebno prijaviti.
Broj polaznika je ograničen stoga rezervirajte svoje mjesto na vrijeme wink

Po završetku radionice, svaki polaznik dobit će potvrdu o sudjelovanju

Kettlebell Workshop

Zainteresirani ste? Pošaljite upit!

Što kažu polaznici

Galerija slika

  Edukacije - Sve