Pljeskavice s povrćem

Pljeskavice s povrćem
01.05.2020. Ručak
 
print
 

Ove sočne i ukusne pljeskavice dobile su pohvale od svih koji su ih probali. Morate i vi! Odlično idu uz svježe povrće za ručak ili večeru. Neće vam trebati nikakav drugi prilog, bar što se tiče sastava. Uživajte!

SASTOJCI

*za 4-5 osoba

Proteini:

  • 800 g mljevenog svinjskog buta
  • 1 jaje

Složeni ugljikohidrati:

  • naribani crveni luk, 1 mini glavica
  • naribane zelene tikvice, 3 kom
  • naribana mrkva, 1 kom
  • sitne zobene pahuljice, 2 pune šake

Začini:

  • sol,
  • vegeta,
  • papar,
  • mljevena crvena paprika

Za uvaljati:

  • krušne mrvice i sezam pola-pola

Za pečenje:

  • svinjska mast

PRIPREMA

Operite i očistite povrće, a zatim naribajte tikvicu, mrkvu i luk. Tikvice nemojte guliti jer mlada kora obiluje nutrijentima. Također ih nemojte ni soliti i cijediti jer će njihovu tekućinu upiti zobene, a to će onda dati sočnost pljeskavicama. Sve sastojke osim krušnih mrvica i sezama pomiješajte i ostavite minimalno sat vremena u frižideru da se sve poveže. Nakon što je smjesa odstajala, namastite i zagrijte tavu te rukama oblikujte kuglice koje ćete spljoštiti među dlanovima. Jednu po jednu stavljajte odmah na tavu i pecite na umjerenoj vatri dok ne zažare s obje strane. Ako ih imate priliku peći na roštilju još bolje!

Dobar tek!

  Zdravi recepti - Sve