Pljeskavice s povrćem
Ove sočne i ukusne pljeskavice dobile su pohvale od svih koji su ih probali. Morate i vi! Odlično idu uz svježe povrće za ručak ili večeru. Neće vam trebati nikakav drugi prilog, bar što se tiče sastava. Uživajte!
SASTOJCI
*za 4-5 osoba
Proteini:
- 800 g mljevenog svinjskog buta
- 1 jaje
Složeni ugljikohidrati:
- naribani crveni luk, 1 mini glavica
- naribane zelene tikvice, 3 kom
- naribana mrkva, 1 kom
- sitne zobene pahuljice, 2 pune šake
Začini:
- sol,
- vegeta,
- papar,
- mljevena crvena paprika
Za uvaljati:
- krušne mrvice i sezam pola-pola
Za pečenje:
- svinjska mast
PRIPREMA
Operite i očistite povrće, a zatim naribajte tikvicu, mrkvu i luk. Tikvice nemojte guliti jer mlada kora obiluje nutrijentima. Također ih nemojte ni soliti i cijediti jer će njihovu tekućinu upiti zobene, a to će onda dati sočnost pljeskavicama. Sve sastojke osim krušnih mrvica i sezama pomiješajte i ostavite minimalno sat vremena u frižideru da se sve poveže. Nakon što je smjesa odstajala, namastite i zagrijte tavu te rukama oblikujte kuglice koje ćete spljoštiti među dlanovima. Jednu po jednu stavljajte odmah na tavu i pecite na umjerenoj vatri dok ne zažare s obje strane. Ako ih imate priliku peći na roštilju još bolje!
Dobar tek!