Rezanci od tikvice i mrkve s pilećim fileom
Vjerojatno ste se bar jednom u sezoni tikvica zapitali na koji ih se način još može pripremiti. Ne moraju se uvijek peći ili kuhati. Vjerojatno vam nije do toga u sred ljeta. Razveselit će vas u tom slučaju ova sirova verzija: osvježavajuća, lagana, ljetna salata od par jednostavnih i vrlo dostupnih namirnica idealna je za ručak ili večeru.
SASTOJCI
Povrće.
- 2 zelene tikvice srednje veličine
- 2 mrkve srednje veličine
Nezasićene masti:
- maslinovo ulje
Složeni ugljikohidrati:
- mala limenka kukuruza šećerca
Zasićene masti:
- 2 jušne žlice grčkog jogurta
Proteini:
- pečeni pileći file začinjen curryjem
Dressing:
- sok od pola limuna i pola limete
Začini:
- sol
- peršin
- češnjak u prahu
PRIPREMA
Jednu tikvicu prepolovite na pola pa svaku polovicu narežite nožićem za guljenje na dugačke i tanke trakice (poput rezanaca). Drugu tikvicu narežite na kolutiće, začinite i ispecite na gril tavi. Obje mrkve također narežite nožićem za guljenje. Sirove rezance od tikvica i mrkve kao i pečene kolutiće tikvice lagano pomiješajte rukom, dodajte ocijeđeni kukuruz šećerac, posolite, prelijte maslinovim uljem i cijeđenim sokom limuna i limete. Na kraju odozgo dodajte pečeni pileći file kojeg možete narezati na trakice. Ako ga začinite curryjem svemu ćete dodati i notu egzotičnosti, probajte! Poslužite uz umak od grčkog jogurta u koji ste umiješali češnjak u prahu te sitno nasjeckani peršin i vlasac.